Selecteer een pagina

Lente in de buurt met de Buurtconciërge

apr 5, 2021

Je ruikt, hoort en ziet de lente. En wat is dat genieten! De buurt komt weer tot leven en met veel energie pak ik allerlei projecten op. Zo hebben we een leuke Paasactie voor kinderen. Echt een heerlijke ouderwetse speurtocht; zoek de eieren in de etalages en maak het woord. De prijsjes zijn leuke knutselpakketten van Hip Oost. Ook deel ik weer chocolade lolly’s uit, dit keer een lekker haasjes. Ik heb er nu al zin in!

Ook achter de schermen gebeurd van alles. Het Puur Oostboek begint steeds meer inhoud te krijgen. Al zo’n 75 bedrijven, organisaties en voorzieningen hebben een bijdrage geleverd en ik vul dit aan over alles wat er is te doen wijk. Best een werkje dus. In de zomer willen we het boek gratis uitdelen aan bewoners in de buurt. Het voorwoord is geschreven door onze burgemeester.

Verder hebben we in mei weer twee EHBO en BHV trainingen die we kosteloos aanbieden aan bewoners en ondernemers uit Utrecht-Oost. Trainingen die gelukkig helemaal corona-proof kunnen worden gegeven. De buurt krijgt hiermee meer burgerhulpverleners die bij een oproep van het 112 netwerk kunnen helpen. Helaas is er wel één AED spoorloos dus dat is even balen. Hopelijk komt hij boven water.  

Voor de kinderen die klinisch in de Hoogstraat liggen heb ik leuke cadeau pakketjes gemaakt van een aantal ondernemers in de wijk. Als ze dan bij de revalidatie een stukje mogen lopen kunnen ze dit met een leuk doel doen. Bijvoorbeeld om een mooie ansichtkaart van een kunstenares in de buurt op te halen of een lekker frietje bij de snackbar verderop. 

Verder zorg ik er natuurlijk voor dat de corona voorzieningen op orde zijn. Die kunnen de ondernemers kosteloos ophalen. Van maskers tot handschoenen, van handalcohol tot stickers met ‘hier wachten’. Alles ligt klaar.

Tot slot breidt ik het warmte bankjes aanbod uit. Ik haal deze maand het animo op en doe dan weer een nieuw verzoek via de winkelstraatmanager voor financiering vanuit Ondernemersfonds Utrecht. De bankjes die er al zijn worden super goed ontvangen. Ik kan niet wachten tot de terrassen open gaan en de buurt echt weer tot leven komt! Tot snel!

Stoere foto van Sterre in een leren jas

Steden en Sterre

Stadsgeograaf Sterre’s passie en onuitputtelijke interesse voor stedelijke ontwikkeling uiten zich in haar werk.

Sterre heeft een wetenschappelijke achtergrond en jarenlange ervaring in de ruimtelijke sector.

Sterre werkt als stedelijk geograaf & als de Buurtcongiërge in Oost.

T: 06 2190 0667
E: stad@sterrehijlkema.nl

Samenwerken?

Ben je enthousiast geworden? Heb je een leuk projectvoorstel om te bespreken? Of ben je gewoon benieuwd?

Bel me of app op 0621900667 of mail op stad@sterrehijlkema.nl