Selecteer een pagina

1 jaar de Buurtconciërge

jul 22, 2019

Wat een geweldig nieuws afgelopen week! De Rietveldstoel komt naar de Schildersbuurt terug. Er komt een plexiglasversie, ja, die ene die bij het Stadshuis stond (zie de foto hieronder). En wat is een betere reden voor een feestje dan dat? Ohja, al het nieuwe groen staat prachtig in bloei, de nieuwe AED’s hangen (eentje is zelfs al opgeroepen) en er zijn bijna 100 mensen opgeleid om levensreddend te kunnen handelen. Wat een jaar! Dit alles samen met één jaar Buurtconciërge vieren we graag met de buurt!

Een jaar buurtconciërge

Van de start van de Buurtconciërge tot nu; van niets naar een goed ingereden bakfiets, een inloopspreekuur, een netwerk met zo’n 60 ondernemers in de buurt en een gesprekspartner voor gemeente, politie, sociaal makelaars en de boa’s. Ik begon met 20 uur per week, maar al snel was 25 uur niet genoeg en nu werk ik al een paar maanden 30 uur per week als Buurtconciërge. Met veel plezier ga ik regelmatig de buurt in. Ik heb 573 meldingen afgehandeld. Van stoeptegels tot dode bomen. Van de aanpak van onveilige verkeersituaties tot een dame die haar plantsoen wilde aanpakken.

Parade Puur Oost

Terug naar dat feestje. Toen ik de vergunning aanvroeg was eigenlijk nog niets zeker. Maar dat doe je – een beetje op goed geluk – maanden van te voren. Maar hoe leuk is het als je dan een feestje geeft, dat er energie uit de buurt voor is! De viering van het 175-jarig bestaan van het ziekenhuis komt ook op de Parade Puur Oost op 14 september en mijn wilde idee van een enorme buitenbioscoop mag op het terrein van de Wilg plaatsvinden. De kers op de taart is de opening van de Rietveldstoel naast tientallen activiteiten van organisaties in de buurt. Alles moet wel geregeld worden, dus dat is een hoop werk. Maar super leuk en dankbaar werk. Ik heb nu zo’n acht weken tot de grote dag en ik kijk er onwijs naar uit. En het allerbelangrijkste: jullie zijn natuurlijk allemaal van harte welkom!

Meer informatie op www.paradepuuroost.nl.

Stoere foto van Sterre in een leren jas

Steden en Sterre

Stadsgeograaf Sterre’s passie en onuitputtelijke interesse voor stedelijke ontwikkeling uiten zich in haar werk.

Sterre heeft een wetenschappelijke achtergrond en jarenlange ervaring in de ruimtelijke sector.

Sterre werkt als stedelijk geograaf & als de Buurtcongiërge in Oost.

T: 06 2190 0667
E: stad@sterrehijlkema.nl

Samenwerken?

Ben je enthousiast geworden? Heb je een leuk projectvoorstel om te bespreken? Of ben je gewoon benieuwd?

Bel me of app op 0621900667 of mail op stad@sterrehijlkema.nl