Selecteer een pagina

Beweging in de buurt!

mei 26, 2020

Er is weer meer beweging in de buurt. Het bruist en het borrelt. Het is druk op straat en 1,5 meter afstand is soms meer een vage intentie dan iets wat je kan naleven op de smalle stoepen in Oost. De ondernemers staan weer gezellig een praatje te maken met elkaar en de horeca gaat weer open. Volle terrassen in het zicht, de zon werkt mee en de buurt heeft er zin in!

Aan de achterkant werkt Puur Oost er hard aan om alles soepel te laten verlopen. Als ondernemersvereniging doen we wat kan om te ondersteunen. We hebben 1,5 meter prints in Rietveld-stijl aangelegd op de stoepen als vriendelijke herinnering. De ondernemers krijgen kosteloos vloertape en alcoholwater in professionele flacons. En voor zakelijke problemen hebben we een doorpakkende jurist arbeidsrecht die kosteloos advies geeft aan de ondernemers.

Deze inzet is belangrijk en noodzakelijk. Maar ook wat droog. Gelukkig doen we ook leuke projecten in de buurt! Zo komt er elke week een winactie op Instagram om ondernemers zichtbaar te maken.

Genoeg te doen dus voor mij. De lopende projecten gaan namelijk ook gewoon door; de hanging baskets zijn er weer (die bloembakken aan de lantaarnpalen) en als het even meezit komt er een “corona-editie” van de buurtevenementen Parade Puur Oost en de Lichtjestocht. Ook veiligheid krijgt mijn onverminderde aandacht. Er komen nog minstens twee AEDs bij in Oost en we gaan een online cursus levensreddend handelen aanbieden.

Het blijft in alle projecten ook zoeken soms; hoe moet je het aanpakken? Hoe houd ik mezelf veilig? Wat mag wel en wat is wenselijk? Ook is het zoeken voor ondernemers; mogen terrassen breder opgesteld worden? Hoe werkt het dan met die tafeltjes en gezinnen? Ik krijg uiteenlopende vragen. Binnen de mogelijkheden vanuit de wetgeving hoop ik de ondernemers zoveel mogelijk te helpen.

Ik heb net kaartjes uitgedeeld aan ondernemers om ideeën aan te dragen voor Puur Oost. Ik ben benieuwd welke Oost-avonturen en projecten ik nog ga beleven! Tot een volgend schrijven, wens ik jullie alle goeds en gezondheid toe. Geniet van de zon en elkaar.

1,5 meter air high five,

Sterre, de buurtconciërge

Sterre blogt maandelijks voor het Ondernemersfonds. Haar vorige blogs lees je hier.

Stoere foto van Sterre in een leren jas

Steden en Sterre

Stadsgeograaf Sterre’s passie en onuitputtelijke interesse voor stedelijke ontwikkeling uiten zich in haar werk.

Sterre heeft een wetenschappelijke achtergrond en jarenlange ervaring in de ruimtelijke sector.

Sterre werkt als stedelijk geograaf & als de Buurtcongiërge in Oost.

T: 06 2190 0667
E: stad@sterrehijlkema.nl

Samenwerken?

Ben je enthousiast geworden? Heb je een leuk projectvoorstel om te bespreken? Of ben je gewoon benieuwd?

Bel me of app op 0621900667 of mail op stad@sterrehijlkema.nl