Selecteer een pagina

Diensten

Onderzoeker

Als master of science Urban Geography houd ik uiteraard van onderzoek. Natuurlijk wel met een gezonde dosis aanpakken erbij. Vanuit de theorie over stedelijke ontwikkeling doe ik onderzoek naar leegstandsproblematiek, digitalisering, hartveiligheid, organische gebiedsontwikkeling, creatieve broedplaatsen en zelforganisatie. Af en toe geef ik advies aan de gemeente over het beleid. Zoals over hoe het MKB beter ondersteund kan worden door de gemeente over digitalisering, het nieuwe beleid ‘Samen Stad maken’, het initiatievenfonds of over inclusiviteit. Ik ben analytisch en ik kan snel overzicht scheppen. Kijk op mijn CV voor meer informatie. Je kan me altijd even mailen of bellen met vragen.

Kwartiermaker

Als kwartiermaker zet ik ontwikkelingen in gang vanuit de lokale ideeën en wensen. Ik breng stakeholders, bewoners en potentiële partners samen, inspireer deze en creëer vervolgens iets nieuws. Ik ben de missende schakel tussen verschillende lokale belangen en de gemeentelijke beleidsdoelstellingen en daadkrachtige implementatie van gebiedsvisies. Ik zet mij in voor financieringsmogelijkheden en regel de benodigde vergunningen. Tevens zorg ik voor samenwerking met en tussen stakeholders, partners en de uiteindelijke gebruikers. Zo zorg ik dat ontwikkelingen zoveel mogelijk profijt brengen voor iedereen; zowel ruimtelijk, sociaal als economisch.

Spreker en facilitator

Weinig wat ik leuker vind dan een groep mensen meenemen in mijn wereld van bottom-up stedelijke ontwikkeling. Ik neem mensen graag mee in mijn initiatieven zoals de Buurtconciërge. Als spreker bij grote evenementen over stedelijke ontwikkeling deel ik graag over mijn werkwijze. Ik heb op de Dag van de Stad een Pecha Kucha gegeven. Als jurylid, spreker of workshopleider kan je me zo neerzetten. Ik neem een groep enthousiast mee vanuit de inhoud en mijn hart voor de stad. Regelmatig geef ik rondleidingen voor managers en bestuurders door de stad over mijn werk als de ‘de Buurtconciërge’, over nieuwe werkvormen, bottom-up ontwikkeling en buurtgericht werken. Naast stedelijke events ben ik dating expert en faciliteer al 10 jaar authentieke dating events

Buurtconciërge

Met de buurtconciërge werk ik vanuit verbinding, betrokkenheid en saamhorigheid. Ik heb gemerkt dat ik zo initiatief, kennis en gelden met/aan elkaar snel kan schakelen. Zo verbeter ik de buurt zowel op ruimtelijk, sociaal en economisch gebied. De buurtconciërge zorgt namelijk voor signalering van problematiek en haalt de behoeftes op uit de wijk. Door de fijnmazige kennis die ik opbouw in de buurt kan ik snel problemen oplossen en daadkrachtige projecten opzetten. Van onderaf werken geeft meerwaarde doordat ik mandaat heb, vertrouwen krijg en gelden heb om projecten te kunnen opzetten. Ik denk dat de buurtconciërge antwoord geeft op een stukje van het participatievraagstuk. Dit doe ik in opdracht van ondernemersvereniging Puur Oost.

AED Trajecten

Een AED geeft aan het slachtoffer een schok bij een verstoord hartritme. Idealiter wil je elke 500 meter een AED. Ik zet mij in om AED’s te realiseren in de stad. Ik regel de subsidies, leveranciers, beheer, montage en verzekering. De locaties die ik scout voor AED’s zijn geschikte “landmark locations”. Tevens zorg ik dat de buurt hierbij betrokken wordt en mensen en organisaties EHBO trainingen krijgen. De AED’s meld ik aan bij het 112 netwerk en daarmee zijn ze verbonden met de opgeleide burgerhulpverleners. Ik ben ervaren en gedreven. Ik heb nu 40% van het AED netwerk in Utrecht verzorgd, dat zijn meer dan 130 AED’s.

Netwerk-Ster

Ik zet met mijn warme netwerk graag projecten op voor de stad. Ik vind het fijn om vanuit betrokkenheid voor mijn leefomgeving te doen wat ik kan. Of dit nou een melding bij de juiste persoon binnen de gemeente, een podcast over Utrecht of een straat veiliger maken is. Ik zet mij in voor een gezondere en veiligere leefomgeving. Daar past het organiseren buurtevents bij. Maar alleen als er echte meerwaarde uit voort vloeit. Events waarbij lokale netwerken domeinoverstijgend versterkt worden zoals Parade Puur Oost. Op dit event zijn de alle lokale ondernemers en maatschappelijke organisaties zichtbaar en komen zo’n 4000 bezoekers. Ik sta altijd open voor nieuwe ideeën voor de stad! Mail of bel je mij? Ik denk ook graag mee!

Samenwerken?

Ben je enthousiast geworden? Heb je een leuk projectvoorstel om te bespreken? Of ben je gewoon benieuwd?

Bel me of app op 0621900667 of mail op stad@sterrehijlkema.nl