Selecteer een pagina

Er zijn weinig zulke leuke klussen als die van het warmtekussen

okt 27, 2020

Soms ontstaat er een idee vanuit helemaal niets. Voor je het weet zijn er mensen aangehaakt en heb je een heel tof project lopen. Zo ging het deze maand ook met het project ‘warmte kussens voor de barre coronawinter’.

Het begon zo; ik fietste door de buurt – zoals ik natuurlijk wel vaker doe – en mijmerde over hoe we ondernemers kunnen helpen in de winter rondom het thema corona. Mondkapjes, alcohol water, tape, handschoenen, 1,5 meter striping op de stoepen en handschoenen had ik al geregeld. Ik dacht aan hoe fijn het is om buiten te zijn; minder besmettingskans. Maarja, de winter komt eraan en dat betekent kou.

Heaters gebruiken voor verwarming is vanuit de gemeente Utrecht ontmoedigd. Ik wil ook zelf iets duurzamer leven; zowel qua uitstoot als gebruik. En ook ik had net de documentaire van David Attenborough gekeken. Ik haalde koffie bij een ondernemer en die vertelde dat hij warmtekussens overwoog. Eenmaal thuisgekomen meteen even gebeld met een aantal leveranciers. Ik werd enthousiaster maar wilde de kussens in real life ervaren en ervaringen horen van ondernemers die ze al hadden. Die middag fietste ik dus even mijn ‘buurtje’ uit naar een groot terras waar de kussens aangeboden worden als mensen erom vragen. Dit leek mij op zich prima, maar wat omslachtig. Zij hadden slechts acht kussens aan te bieden die je moest aanvragen.

Dus terug naar de leverancier die ze op maat maakt. Samen een schouw gelopen bij initieel 14 ondernemers die op mijn appjes en de nieuwsbrief met het aanbod waren afgekomen. Maar al doende in de buurt meer ondernemers aangesproken op het aanbod. Het resultaat; 23 ondernemers die warmtekussens willen van Ondernemersvereniging Puur Oost. Horeca, scholen, winkels, een buurtcentrum en een paar kappers; zeer uiteenlopende locaties doen mee. Iedereen is er heel blij mee. En ik hoop over een paar weken de bezoekers ook, lekkere warme billen !

Nu rest nog de aanvraag vanuit het trekkingsgebied voor het budget en fingers crossed voor groen licht voor dit topproject. Ik kan niet wachten om de warmte kussen bij alle mooie ondernemers en organisaties te zien liggen. Er komt immers een barre corona winter aan en alle hulp voor ondernemers is meer dan welkom.

Stoere foto van Sterre in een leren jas

Steden en Sterre

Stadsgeograaf Sterre’s passie en onuitputtelijke interesse voor stedelijke ontwikkeling uiten zich in haar werk.

Sterre heeft een wetenschappelijke achtergrond en jarenlange ervaring in de ruimtelijke sector.

Sterre werkt als stedelijk geograaf & als de Buurtcongiërge in Oost.

T: 06 2190 0667
E: stad@sterrehijlkema.nl

Samenwerken?

Ben je enthousiast geworden? Heb je een leuk projectvoorstel om te bespreken? Of ben je gewoon benieuwd?

Bel me of app op 0621900667 of mail op stad@sterrehijlkema.nl