Selecteer een pagina

In spin, de bocht gaat in, uit spuit, de bocht gaat uit

mrt 11, 2021

Als ik door de buurt loop kom ik in allerlei bijzondere situaties terecht. Het is net alsof het een avonturenspel is. Een spel waarbij je heel veel informatie hebt over van alles, er kansen komen en je soms dingen aan elkaar kan verbinden die heel erg fijn en leuk zijn. Zowel voor de ondernemers als bewoners in Oost. Zo las ik op de buurt-app dat bij de Intratuin alle niet meer houdbare bollen en vogelvoer weggegooid gingen worden. Ik heb vrijwilligers met autos gevraagd om enkele vogel opvangen met een kuub voer te voorzien en de dierenambulance kwam na een ook even voer ophalen. Super, daar kunnen de dieren weer jaren mee vooruit. Ondertussen had ik mijn autootje vol bollen liggen en heb ik die samen met een coördinator van de vrijwilligerscentrale en twee stagiaires van het Academie instituut uitgedeeld. Die kwamen na een oproepje helpen. Binnen 30 minuten was alles weg. Via een oproepje op Facebook kwamen ook nog tientallen mensen bij de Intratuin bloembollen halen. 

In Oost kan ik mooie kruisbestuivingen leggen. Bijvoorbeeld iemand die taart zoekt voor een grote groep koppelen aan een lokale cateraar die een grote bestelling echt hard nodig heeft. Ad hoc handelen terwijl je onderweg bent. Geen projectplan, geen visie, gewoon gaan! Heerlijk. Vanuit vertrouwen en verbinding mijn werk doen maakt me heel blij. Natuurlijk zijn er ook `grotere projecten´. Zoals het Buurtboek Puur Oost wat er in de zomer aankomt. Hier komen de voorzieningen, instellingen, parken, scholen, stichtingen, winkels, horeca… oftewel alles in. Ik ben druk bezig met het ophalen van informatie van al die plekken. Zo ontdek ik zelf ook weer nieuwe dingen. Super leuk!

Er gaat ondanks corona nog van alles door. De oplevering van het warmtekussen project, corona voorzieningen voor ondernemers uitzetten, een valentijnsactie… je hoort het al, er is genoeg te doen. Ik ga dus snel weer verder, fijne dag!

Stoere foto van Sterre in een leren jas

Steden en Sterre

Stadsgeograaf Sterre’s passie en onuitputtelijke interesse voor stedelijke ontwikkeling uiten zich in haar werk.

Sterre heeft een wetenschappelijke achtergrond en jarenlange ervaring in de ruimtelijke sector.

Sterre werkt als stedelijk geograaf & als de Buurtcongiërge in Oost.

T: 06 2190 0667
E: stad@sterrehijlkema.nl

Samenwerken?

Ben je enthousiast geworden? Heb je een leuk projectvoorstel om te bespreken? Of ben je gewoon benieuwd?

Bel me of app op 0621900667 of mail op stad@sterrehijlkema.nl