Selecteer een pagina

Is Utrecht Hartveilig?

jun 18, 2021

Na de reanimatie met AED van Eriksen gonzen woorden als EHBO, AED en reanimatie rond. Dat is geweldig want we hebben nog een hele weg te gaan. Er zijn meer burgerhulpverleners nodig, meer AED’s en slimme oplossingen om dit te realiseren. Er zijn goede ideeën in de politiek en bij belangenorganisaties. Zoals AED’s bij bedrijven groter dan 50 werknemers en EHBO verplicht voor iedereen op een sportclub in ruil voor één keer lesgeld. Geweldig!

En hoe zit dat in ons stadsie? Er zijn de laatste maanden ook mensen gered in Utrecht door AED’s. Eén iemand was zelfs 22 jaar jong; gelukkig was er iemand die kon reanimeren en was er een AED vlakbij.

Maar heel Utrecht hartveilig, daar zijn we nog niet. Uiteindelijk zijn daar nog zo’n 300 AED’s voor nodig. Ik ben dankbaar dat ik 61 AED’s heb kunnen faciliteren voor de stad. Deze AED’s zijn aangesloten op HartslagNu en 24uur per dag bereikbaar. Samen met de Hartstichting, CardiAid Benelux, BuurtAED, bewoners, het Diakonessenhuis, de Gemeente Utrecht, ondernemersverenigingen en het Ondernemersfonds Utrecht konden deze projecten tot stand komen. In samenwerking met Schok & Pomp zijn ook nog eens honderden mensen opgeleid tot burgerhulpverlener de afgelopen jaren.

Heb je een slim idee voor meer burgerhulpverleners, AED’s of wil je zelf AED’s en/of EHBOers? Ik help je graag mee!

Stoere foto van Sterre in een leren jas

Steden en Sterre

Stadsgeograaf Sterre’s passie en onuitputtelijke interesse voor stedelijke ontwikkeling uiten zich in haar werk.

Sterre heeft een wetenschappelijke achtergrond en jarenlange ervaring in de ruimtelijke sector.

Sterre werkt als stedelijk geograaf & als de Buurtcongiërge in Oost.

T: 06 2190 0667
E: stad@sterrehijlkema.nl

Samenwerken?

Ben je enthousiast geworden? Heb je een leuk projectvoorstel om te bespreken? Of ben je gewoon benieuwd?

Bel me of app op 0621900667 of mail op stad@sterrehijlkema.nl