Selecteer een pagina

Initiatief: Merwede Verbonden #2 !

aug 19, 2015

Zorgdragen voor laagdrempelige ontmoeting in het Merwedegebied. Hoe kan dat beter dan met een gezellige borrel met lekkere tapas, pizza en live muziek op een mooie locatie? Met die insteek organiseerde Sterre & Stad op vrijdag 18 september 2015 de tweede editie van het pop-up event ‘Merwede Verbonden’.

Merwede Verbonden is een event in het voormalige distributieterrein aan het Merwedekanaal. Dit gebied kent veel (kleinschalige) bedrijvigheid, maatschappelijke organisaties en er wonen zo’n 1000 studenten en starters. Beide groepen zijn niet noemenswaardig bekend met elkaar.  Een verbindende schakel tussen bedrijven, maatschappelijke organisaties en bewoners is er nog niet. Merwede Verbonden #1 heeft een eerste stap gezet om de bewoners en gebruikers van het gebied op een laagdrempelige manier met elkaar in contact te brengen.

Merwede VerbondenMerwede VerbondenMerwede Verbonden

Initiatiefnemer Sterre: ‘We wilde met Merwede Verbonden iets teruggeven aan alle inzet die aan het gebied wordt gegeven en het onderlinge contacten tot stand brengen. Het eerste event was een groot succes met ruim honderd bezoekers.’

Merwede VerbondenMerwede VerbondenMerwede Verbonden

Eigenaar van Lalotta Cantina, Marcel: ‘Dit jaar hebben we Merwede Verbonden #2 op gefinancierd vanuit Lalotta Cantina, op onze mooie locatie verzorgden we pizza’s en muziek. Hiermee hebben we het gebied nog meer in verbinding gebracht.’

Wat:
‘Merwede Verbonden’ is een laagdrempelige buren- & netwerkborrel voor iedereen in het Merwedegebied in Transwijk. Alle bedrijven, organisaties en bewoners zijn welkom. Op dit evenement, waarbij ontmoeting tussen bedrijven en bewoners centraal staat, komt het gebied samen voor een drankje en praatje. Geheel kosteloos. Het idee is in 2014 ontstaan omdat een verbindende schakel tussen bedrijven en bewoners er destijds nog niet echt was. De succesvolle eerste editie in september 2014 toonde het belang aan van het op een laagdrempelige manier met elkaar in contact brengen van bewoners en gebruikers in het gebied. Het event kent dan ook wederom een tweeledig doel: kennismaken met het gebied en anderzijds het faciliteren van (zakelijke) contacten.

Waar:
De sfeervolle ruimte van Lalotta Cantina, al sinds maart 2013 gevestigd aan de Kanaalweg, vormt het decor voor ‘Merwede Verbonden’. Je kunt er vers, home made en vooral héél lekker eten. Een inspirerende plek om te lunchen, op adem te komen of te overleggen. Lotte Timmermans, hart en ziel van Lalotta Cantina, wil met haar formule laten zien dat lekker eten ook gezond, duurzaam en betaalbaar kan zijn én de trend zetten voor gezond en lekker eten in bedrijfskantines.

 

Website:

Kijk op merwedeverbonden.nl voor meer informatie over Merwede Verbonden!

 

 

Stoere foto van Sterre in een leren jas

Steden en Sterre

Stadsgeograaf Sterre’s passie en onuitputtelijke interesse voor stedelijke ontwikkeling uiten zich in haar werk.

Sterre heeft een wetenschappelijke achtergrond en jarenlange ervaring in de ruimtelijke sector.

Sterre werkt als stedelijk geograaf & als de Buurtcongiërge in Oost.

T: 06 2190 0667
E: stad@sterrehijlkema.nl

Samenwerken?

Ben je enthousiast geworden? Heb je een leuk projectvoorstel om te bespreken? Of ben je gewoon benieuwd?

Bel me of app op 0621900667 of mail op stad@sterrehijlkema.nl