Selecteer een pagina

Mijn geografische bril

okt 24, 2017

Het is vroeg en het oude stadspark dampt en ruikt naar nieuwe kansen. Ik loop naar de yoga en onderweg mijmer ik wat. Terwijl ik langs decennia oude bomen loop die vredig over het park en water buigen bedenk ik me hoe het is om in Utrecht te wonen. Door mijn geografische bril ontstaat er in m’n hoofd een voortdurende stroom van honderden vragen. Die vragen blijven komen, ook als ik met vrienden een biertje doe, op de fiets zit of ruzie maak met de ov poortjes van de NS. Wat ik zie, voel, hoor en ruik drukt op schakelaars naar kleine lampjes in mijn hersenen die op hun beurt weer dwarsverbanden leggen en vragen oproepen.

Het moge duidelijk zijn, als geograaf kan ik geen straat meer inlopen of ik heb de meest uiteenlopende synopsissen bedacht voor onderzoeken die in meer of mindere mate relevant zullen zijn. Ik ben dankbaar dat mijn brein bereid is om mij zo te vermaken en het is tevens relevant in mijn werk bij Areaal Advies.

Als stedelijk geograaf leg ik met gemak verbindingen tussen theorie en praktijk, tussen mogelijkheden en opgaven en ik zie niet alleen de uiterlijkheden van een plek, ik verbind hieraan meteen ook de geschiedenis van het gebied en de invloed van stakeholders, beleid en gebruikers. Zo’n analyse ziet eruit als een enorm web in 4D; tijd, ruimte, onderzoek, sleutelfiguren en natuurlijk de invloed van de ruimtelijke ontwikkeling, beleid, maatschappelijke en ruimtelijke opgaven en mogelijkheden krijgen hierin allemaal een plek. Met plezier kauw ik op ingewikkelde casussen in de ruimtelijke ordening. Er is nog een hoop te ontdekken. Vanuit mijn overtuiging dat de mooiste ideeën en kansen ontstaan uit kennisuitwisseling, transparantie en verbinding werk ik als geograaf graag mee aan de ruimtelijke ontwikkeling van dorpen en steden. Mijn geografische bril en analytisch vermogen helpen mij om met gedegen onderzoek en advies de wereld een stukje mooier te maken.

Als adviseur bij Areaal Advies ben ik trots dat ik die bijdrage kan en mag leveren.

Stoere foto van Sterre in een leren jas

Steden en Sterre

Stadsgeograaf Sterre’s passie en onuitputtelijke interesse voor stedelijke ontwikkeling uiten zich in haar werk.

Sterre heeft een wetenschappelijke achtergrond en jarenlange ervaring in de ruimtelijke sector.

Sterre werkt als stedelijk geograaf & als de Buurtcongiërge in Oost.

T: 06 2190 0667
E: stad@sterrehijlkema.nl

Samenwerken?

Ben je enthousiast geworden? Heb je een leuk projectvoorstel om te bespreken? Of ben je gewoon benieuwd?

Bel me of app op 0621900667 of mail op stad@sterrehijlkema.nl