Selecteer een pagina

Ontmoeting in het café

feb 1, 2020

Middenin het bos naast Utrecht zit ik met een kop koffie en mijn laptop om even afstand van “mijn buurtje” te nemen en een leuke blog te maken over het aankomend jaar. Na enkele minuten mijmeren, wordt mijn hond Vosje aangehaald door een man die naast me is gaan zitten. Een instant match, want Vosje vlijt zich tegen hem aan en hij is naar eigen zeggen verliefd op de hond. We raken aan de praat over de storm die mogelijk komt en of het voetbal zondag dan nog wel doorgaat in Stadion Galgenwaard.

Meer betekenen voor de buurt

De man en zijn vrouw blijken in ‘mijn’ Utrecht Oost te wonen. We kletsen door over zijn werk als “verbinder tussen overheidslagen” in en rond Utrecht. Hij blijkt net met pensioen en meer voor de buurt te willen betekenen. Wat een toeval! Ik vertel over mijn werk als Buurtconciërge en ze herinneren zich de vacature nog en herkennen het AED-project, de Lichtjestocht en de Parade Puur Oost van vorig jaar.

Voor ik het weet heb ik mijn plannen en projecten voor 2020 besproken die enthousiast worden ontvangen door het stel. En wat een heerlijk gevoel zo’n nieuwe start. Het is het tweede volle kalenderjaar van mijn functie, ik ben warmgedraaid en er is een stevig netwerk in de buurt om samen projecten mee op te zetten. Onwijs gaaf!

Plannen voor 2020

Met het bestuur van de Ondernemersvereniging Puur Oost heb ik besproken welke projecten zij graag terugzien van het afgelopen jaar. Tot mijn grote plezier alle. Dus daar gaan we met netwerkborrels, een clean-up met de scholen, cursussen levensreddend handelen en de Lichtjestocht. Ook komt de tweede editie van het buurtevenement Parade Puur Oost op 12 september, waar ik heel veel zin in heb. Tot slot wordt het AED-netwerk dit jaar verder uitgebreid, deels gefinancierd door het Diakonessenhuis en deels vanuit het Ondernemersfonds. Sterrenwijk krijgt zo twee AED’s. Als dat rond is, zijn er sinds begin vorig jaar elf AED’s aan het netwerk toegevoegd.

Blij

Terugkijkend op de projecten van vorig jaar, voel ik mij dankbaar voor de rol die ik heb als spin in het web. Ik heb de mogelijkheid om vanuit vertrouwen van het bestuur mooie projecten voor Utrecht Oost op te zetten en doe mijn werk met veel plezier. Sterker nog; ik ben nog nooit zo blij geweest met mijn baan. En blijkbaar straal ik dat uit. Mijn buurman uit het café in het bos komt binnenkort tijdens een inloopspreekuur gezellig verder praten over de mogelijkheden om meer betrokken te zijn in de buurt. Ik kijk ernaar uit om met hem verder te kletsen over alle mooie organisaties, projecten en plannen in Oost.

Op naar een super 2020!

Stoere foto van Sterre in een leren jas

Steden en Sterre

Stadsgeograaf Sterre’s passie en onuitputtelijke interesse voor stedelijke ontwikkeling uiten zich in haar werk.

Sterre heeft een wetenschappelijke achtergrond en jarenlange ervaring in de ruimtelijke sector.

Sterre werkt als stedelijk geograaf & als de Buurtcongiërge in Oost.

T: 06 2190 0667
E: stad@sterrehijlkema.nl

Samenwerken?

Ben je enthousiast geworden? Heb je een leuk projectvoorstel om te bespreken? Of ben je gewoon benieuwd?

Bel me of app op 0621900667 of mail op stad@sterrehijlkema.nl