Selecteer een pagina

Wat doet een Buurtconciërge?

jan 1, 2020

Het suffe karakter van ‘voor de buurt zorgen’ moet er echt af! Je moet het gewoon leuk – en soms ook vooral nuttig – maken. Door onder andere het ophangen van de buurt AED’s in de openbare ruimte, heb ik het bewustzijn en verantwoordelijkheidsgevoel kunnen vergroten om meer en beter voor elkaar te zorgen.

Buurtconcierge

Natuurlijk is het ophangen van AED’s niet alles, daarom heb ik ook burgerhulpverlenerscursussen georganiseerd en zijn nu zo’n 100 mensen opgeleid tot burgerhulpverlener. Ook heb ik een hele toffe clean-up actie opgezet met een hond die plastic opspeurt, een troubadour en de politie die ijsjes uitdeelde.

Met de projecten en evenementen die ik organiseer, zorg ik voor verbindingen tussen ondernemers, bewoners en maatschappelijke organisaties. Ik merk dat ondernemers en bewoners zich hierdoor meer betrokken voelen bij de buurt én elkaar. Supermooi om te zien! Ik heb er een super leuk filmpje van gemaakt.

Stoere foto van Sterre in een leren jas

Steden en Sterre

Stadsgeograaf Sterre’s passie en onuitputtelijke interesse voor stedelijke ontwikkeling uiten zich in haar werk.

Sterre heeft een wetenschappelijke achtergrond en jarenlange ervaring in de ruimtelijke sector.

Sterre werkt als stedelijk geograaf & als de Buurtcongiërge in Oost.

T: 06 2190 0667
E: stad@sterrehijlkema.nl

Samenwerken?

Ben je enthousiast geworden? Heb je een leuk projectvoorstel om te bespreken? Of ben je gewoon benieuwd?

Bel me of app op 0621900667 of mail op stad@sterrehijlkema.nl