Selecteer een pagina

Wintermaanden in de buurt

nov 24, 2020

Dit is mijn derde winter in de buurt en het is best bijzonder om dit elk jaar mee te maken! De voorbereidingen van de winter beginnen al in de zomer. Bijvoorbeeld met het organiseren van de gezellige lichtornamenten. Dan de kerstbomen; die komen na Sinterklaas weer. En natuurlijk de Lichtjestocht… Oh wacht. Dat gaat natuurlijk nu niet. In plaats van de tocht komt er dit jaar een prachtige herinnering aan de tocht! Dit krantje bezorgen we huis aan huis en het is gemaakt samen met De Wilg en de kerken. Ook daar zijn we begin september al mee begonnen!

Naast de lampjes, bomen en de Lichtjestochtkrant betekent de winter ook weer ander soort werkzaamheden. Zo pak ik meldingen op over vuurwerk, blad of kapotte verlichting en zet deze door aan de gemeente. Ook willen veel mensen dit jaar wat leuks doen voor een ander en ik mag dan koppelen tussen een vraag en passend aanbod van ondernemers in de buurt. Bijvoorbeeld voor 600 kerstpakketten voor de vrijwilligerscentrale. Leuk!

Om het jaar goed te beginnen, is er 16 januari een Schoonmaakdag. Eén uurtje poetsen met je buren en daarna een borrel (0%) bij Sterrenzicht. Ik organiseer dit samen met het expatnetwerk, DOCK, de gemeente, de scholen en het nieuwe bewonerscollectief in Sterrenwijk. Er komt een plastic speurhond, een troubadour en ik zorg voor wat lekkers achteraf! Je hoeft trouwens niets mee te nemen: zakken, handschoenen, prikkers, hesjes… Alles is er!

Tot slot het goede nieuws: de warmtekussens komen er! Heel gaaf! Vanaf december kan je overal lekker warm zitten. Vijfentwintig ondernemers zijn hier blij mee en we hopen de bezoekers natuurlijk ook. Hierover schreef ik al in mijn vorige blog en ik update jullie graag als ze er zijn verder over!

Ik wens jullie fijne laatste weken voor de jaarwisseling en tot sprekens!

Stoere foto van Sterre in een leren jas

Steden en Sterre

Stadsgeograaf Sterre’s passie en onuitputtelijke interesse voor stedelijke ontwikkeling uiten zich in haar werk.

Sterre heeft een wetenschappelijke achtergrond en jarenlange ervaring in de ruimtelijke sector.

Sterre werkt als stedelijk geograaf & als de Buurtcongiërge in Oost.

T: 06 2190 0667
E: stad@sterrehijlkema.nl

Samenwerken?

Ben je enthousiast geworden? Heb je een leuk projectvoorstel om te bespreken? Of ben je gewoon benieuwd?

Bel me of app op 0621900667 of mail op stad@sterrehijlkema.nl