Over Sterre & stad

achterkant website S&S

Sterre&stad heeft een herkenbaar profiel: ondernemend, resultaatgericht, flexibel en innovatief. Sterre heeft een duidelijke visie en gelooft tegelijkertijd in de kracht van de dialoog. Het verbinden van netwerken, ideeën en kennis in innovatieve vormen van kennisoverdracht past perfect bij Sterre.

Sterre hijlkema

Sterre is veelzijdig. Ze kan middels daadkrachtige analyses uiteenlopend belangen afwegen om vervolgens projecten met veel energie vorm te geven. Ze matcht graag innovatieve disciplines aan kennisoverdracht zoals web, apps, rapportage, design en video. Zo ontwikkelt zij online community’s, projectvideo’s of applicaties en websites. Sterre vindt het een uitdaging om de ruimtelijke sector door trainingen en advies mee te nemen in de mogelijkheden van nieuwe technieken.

De thema’s waar Sterre graag mee werkt zijn breed. Vooral vernieuwende onderwerpen die dwars door de geïnstitutionaliseerde wereld heen gaan boeien haar. Sterre doet onderzoek naar nieuwe initiatieven in de stad en op het platteland, oplossingen voor leegstandsproblematiek, innovatieve woonvormen, organische gebiedsontwikkeling, creatieve broedplaatsen en zelforganisatie.

Naast onderzoeken, haar blogs en het event ‘Merwede Verbonden‘ initieert Sterre zelf ook professionaliseringstrajecten zoals bij het winnende plan voor de creatieve broedplaats Eiland8. Ook leidde ze als projectleider enkele professionals netwerken, zoals YURPS en het jong BNSP voorjaarscongres. Tot slot geeft ze training en advies aan gemeenten over gebiedsontwikkeling nieuwe stijl en het initiatieven beleid.

Ik ben overtuigd van ontwikkeling door kennisuitwisseling en transparantie. Met behulp van creativiteit, humor en inzet kunnen zelfs de meest uiteenlopende meningen worden verenigd om een gemeenschappelijk doel te bereiken. Het liefst zet ik mij in voor doelen waarbij ik ook iets voor een ander bereik.

Sterre & Stad werkte eerder al voor Stichting Mitros, de gemeente Utrecht, Stichting Sophies Kunstprojecten en het Projectbureau Eiland8. Ze voerde ook op eigen initiatief onderzoek uit, gehonoreerd door de gemeente Utrecht en Platform31.

Ik ben een nuchtere idealist, met een brede interesse en een passie voor stedelijke ontwikkeling. Ik combineer een open en onderzoekende houding met een ondernemende blik; wat is de kern van het vraagstuk, wat zijn de belangen en wat gaan we doen?

Sterre bij DeFlat Open Dag 2013

Wil je meer weten? Bekijk ook Sterre’s CV: MSc Sterre Hijlkema of stuur even een mailtje naar stad@sterrehijlkema.nl. Voor Sterre’s werkervaring & opdrachtgevers wordt ook verwezen naar LinkedIn: nl.linkedin.com/in/sterre/