Selecteer een pagina

Sterre Hijlkema (1989) heeft een passie en onuitputtelijke interesse voor stedelijke ontwikkeling. Zij studeerde af aan de Universiteit Utrecht als stedelijk geograaf en werkte als zelfstandig adviseur ‘Sterre&Stad’ en als projectleider bij Platform31 en als adviseur bij Areaal Advies. Zij heeft een herkenbaar profiel: ondernemend, resultaatgericht, flexibel en innovatief. Het verbinden van netwerken, ideeën en kennis past perfect bij Sterre. Haar overtuiging is dat de mooiste ideeën en samenwerkingsverbanden ontstaan uit ontmoeting, betrokkenheid en verbinding. Haar huidige werk als buurtconciërge past daarom perfect bij Sterre.

Met behulp van creativiteit, humor en inzet kunnen zelfs de meest uiteenlopende meningen worden verenigd om een gemeenschappelijk doel te bereiken.

Sterre hijlkemaSterre is veelzijdig. Ze kan middels daadkrachtig onderzoek uiteenlopend belangen afwegen om vervolgens projecten met veel energie vorm te geven. Ze matcht graag innovatieve disciplines voor kennisoverdracht zoals web, apps, rapportage, design en video. De thema’s waar Sterre graag mee werkt zijn breed. Vooral vernieuwende onderwerpen die dwars door de geïnstitutionaliseerde wereld heen gaan boeien haar. Sterre doet onderzoek naar nieuwe initiatieven in de stad, oplossingen voor leegstandsproblematiek, innovatieve winkel en woonvormen, organische gebiedsontwikkeling, creatieve broedplaatsen en zelforganisatie. Momenteel werkt Sterre in de Schildersbuurt als de Buurtconciërge.

Ik ben een nuchtere idealist, met een brede interesse en een passie voor stedelijke ontwikkeling. Ik combineer een open en onderzoekende houding met een ondernemende blik; wat is de kern van het vraagstuk, wat zijn de belangen en wat gaan we doen?